Üst Menu

User menu

HOŞGELDİNİZ ( WELCOME )

Değerli Spor Bilimciler,

Fırat Üniversitesi, Spor Bilimleri Fakültesi,  ERASMUS ortağı olan Romanya’nın Alexandru Ioan Cuzaˮ University of Iași Beden Eğitimi ve Spor Fakültesi ile birlikte “10.Uluslararası Beden Eğitimi, Spor Bilimleri ve Fiziksel Terapi Kongresi (icpespt2016)”  18-20 Kasım 2016 tarihleri arasında Fırat Üniversitesi, Spor Bilimleri Fakültesi ev sahipliğinde düzenlenecektir. 10. Kez düzenlenecek olan bu kongrenin bu yılki teması “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri İçin Beden Eğitimi, Spor ve Sağlık” olup, amacı ise, spor bilimleri temel alanlarının ve fiziksel terapi boyutu ile ilgili problemler ve araştırma eğilimleri hakkında fikir geliştirme, değişim ve eleştiriler için bir tartışma platformu  oluşturmaktır.

Türkiye ve Dünya’da alanında model alınan bilim insanları ve genç akademisyenleri kongre organizasyonu ile bir arada, farklı spor disiplinlerinden gelen katılımcılar ile birlikte en son bilimsel değişim ve gelişmeleri paylaşarak, bilginin uygulama alanına aktarılmasına önemli katkı sağlayacağı düşüncesindeyim. Bu amaçla Türkiye’de ilk olarak yapılacak olan “10.Uluslararası Beden Eğitimi, Spor Bilimleri ve Fiziksel Terapi Kongresi” organizasyonunun Üniversitemize, Fakültemize ve organizasyon ekibimize yüklediği sorumlulukların farkında olduğumuzu ve sizleri Elazığ’ın turizm, doğa güzellikleri ve eşsiz konuk severliği ile karşılama isteğimizi paylaşmak istiyorum. Elazığ ilinin ilk yerleşim yeri olan ve M.Ö. 20. Yüzyıldan kalma antik bir kent olan Harput, yerleşim alanı içinde müzesi, kalesi, camileri, kilisesi ve buzluk mağarası ile günümüzde bir turizm merkezi ve bir açık hava müzesi gibidir ve siz değerli katılımcıların ilgisini çekecektir.

Üniversitemiz kampüsünde yapılacak olan kongrede, organizasyon komitemiz ve fakültemizin gönüllü öğrencileri ile birlikte siz değerli katılımcıları misafir etmekten mutluluk duyacağımızı belirtmek istiyorum. Kongreye katılımlarınızla bizleri onurlandırmanızı, spor bilimleri temel çalışma alanlarımıza katkı sağlamanız dileği ile 10.Uluslararası Beden Eğitimi, Spor Bilimleri ve Fiziksel Terapi Kongresinde sizleri aramızda görmekten mutluluk duyarız.

Saygılarımla,

Prof. Dr. Cengiz ARSLAN